8 Ekim 2012 Pazartesi

Kürt (Küt) Böreği Tarifi


MALZEMELER: 
4 su bardağı un
1 çay bardağı yoğurt
2 yumurta
1 paket kabartma tozu
250 gr. margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 2 fiske tuz

YAPILIŞI:
unu eleyin ve ortasını havuz gibi açın.yağ,yumurta,kabartma tozu ve 1 fiske tuzu ekleyerek hamur yapın.hazırladığınız hamuru 20 adet beze yapın.15 dakika bekletin.margarini eritin ve soğutun bezeleri merdane ile açın açtığınız yufkayı yağlanmış tepsiye yayın üzerini yağladıktan sonra diğer yufkayı koyun üstünede 3 bolca yağladıktan sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana dek pişirin. Hafif soğuduktan sonra Pudra Şekeri serpilerek, dilimlere keserek serviis yapin. 







Buda başka bir tarifi:


KÜRT BÖREĞİ

Malzemeler;
Su: 1900 gr.
Tuz: 80 gr.
Yağ: 450 gr.
Ayçiçek Yağı: 100 gr.

yapilisi;

1. Un, su, tuz yoğrularak 10 dk. dinlendirilir.
2. Dinlendirilen hamur tekrar yoğrularak pürüzsüz bir hale getirilir ve 15 dk dinlendirilir.
3. Dinlendirilen hamur 5 eşit parçaya bölünerek yuvarlak beze haline getirilir.
4. Börek, ay çiçek yağı ile birlikte karıştırılarak yumuşatılırı. Yumuşatılan yağın bir miktarı ince bir şekilde bezelerin yüzeyine sürülür ve 90 dk dinlenmeye bırakılır. Dinlendirilen bezelerin üzerine kalan 5 eşit parçaya bölünerek sürülür.
5. Tezgah yağlanır. Bezeler elle havada çevrilerek tezgaha açılır ve tepsi boyunca katlanır, yağlanmış tepsiye konulur. Diğer bezeleri aynı işlemden geçirilerek aynı tepsi içine 5 yufka gelecek şekilde üst üste konulur. 60 dk dinlendirilerek 250 derecedeki fırında yaklaşık 35-40 dk pişirilir. Hafif soğuduktan sonra Pudra Şekeri serpilerek servise sunulur.

Afiye tolsun degisik bir borekmis, bende yeni ogrendim. Yapinca yorumunu bekliyoruz.
 

1 yorum: