8 Ekim 2012 Pazartesi

Trakya Yöresel Kayık Yemeği

Malzemeler8 adet orta boy yumuşak patlıcan
3 yemek kaşığı süzme yoğurt
2 diş sarımsak
yarım demet dereotu
1 tatlı kaşığı toz şeker
yeteri kadar Tuz, karabiber
2 yemek kaşığı Limon suyu
2 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı zeytinyağı
kızartmak için sıvıyağ
Hazırlanışı3 adet patlıcanı birkaç yerinden delerek
közleyin. Kabuklarını soyup yıkayın. Ayrı bir yerde yoğurdu çırpın. Zeytinyağını, limon suyunu, sirkeyi, sarımsağı,ince kıyılmış
dereotunu, tuzunu ve karabiberini de koyarak bir sos hazırlayın. Patlıcanlarla karıştırın.
Kalan patlıcanları yıkayıp alacalı soyun. Tuzlayıp 10 Dakika beklettikten sonra suyunu sıkın. Kağıt havlu ile kurutarak bol yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alın. Daha sora servis tabağına koyun. Karnıyarıkta olduğu gibi
patlıcanların karnını yararak hazırladığınız sosu patlıcanlara doldurun. Domates ve biberle süsledikten sonra servise sunun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder