8 Ekim 2012 Pazartesi

Yöresel Trakya Kulak Yemeği

Kulak Tarifi

Trakya'nın Yöresel yemeklerinden birisi olan KULAK yemeği.. Şimdiden Afiyet olsun :)


Yemek Tarifinin Malzemeleri
Hamuru için;
  • 1 yumurta
  • 3 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağına yakın su
Üzeri için;
  • Peynir veya çökelek
Sosu için;
  • 2 diş sarımsak
  • 2-3 kaşık tereyağı
Yemek Tarifinin Hazırlanışı
-Yoğurma kabında un, yumurta, tuz ve aldığı kadar su ile sert bir hamur yoğurun, hamurun üzerine nemli bir bez örterek 10 dakika dinlendirin.
-Hamuru iki veya 3 bezeye ayırın her bezeyi oklava ile mantı gibi açın (ince olmasın).
-Açtığınız hamuru üçer parmak genişliğinde karelere kesin, karenin iki ucunu birleştirip ortada bastırın. Sonra hafif unladığınız tepsiye sıralayın.
-Büyükçe bir tencereye yarısından fazla su koyun kaynasın. Kaynayan suyun içerisine bir miktar tuz ilave edin, hamurların hepsini tek tek kaynar suya atın 8-10 dakika haşlayın.
-Pişen hamurları delikli kepçeyle alarak genişçe bir tepsiye koyun.
-Üzerine peynir rendesi veya çökelek serperek, tereyağlı sarımsaklı sos dökün.Yanında yoğurtla servis yapın.
Sos için: Küçük bir tavada tereyağını kızdırın, ezdiğiniz sarımsakları yağa ilave edin, bir iki karıştırın (sarımsaklar yanmasın) üzerine 3-4 kaşık hamurun suyundan koyun sos kaynayınca hamurların üzerine dökün.
Not: Annem üzerine kuru çökelek veya sert bir peynir koyardı, ben tulum peyniri rendeledim.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder