Kulak Tarifi
Trakya'nın Yöresel yemeklerinden birisi olan KULAK yemeği.. Şimdiden Afiyet olsun :)
Hamuru için;
- 1 yumurta
- 3 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağına yakın su
- Peynir veya çökelek
- 2 diş sarımsak
- 2-3 kaşık tereyağı
-Yoğurma kabında un, yumurta, tuz ve aldığı kadar su ile sert bir hamur yoğurun, hamurun üzerine nemli bir bez örterek 10 dakika dinlendirin.
-Hamuru iki veya 3 bezeye ayırın her bezeyi oklava ile mantı gibi açın (ince olmasın).
-Açtığınız hamuru üçer parmak genişliğinde karelere kesin, karenin iki ucunu birleştirip ortada bastırın. Sonra hafif unladığınız tepsiye sıralayın.
-Büyükçe bir tencereye yarısından fazla su koyun kaynasın. Kaynayan suyun içerisine bir miktar tuz ilave edin, hamurların hepsini tek tek kaynar suya atın 8-10 dakika haşlayın.
-Pişen hamurları delikli kepçeyle alarak genişçe bir tepsiye koyun.
-Üzerine peynir rendesi veya çökelek serperek, tereyağlı sarımsaklı sos dökün.Yanında yoğurtla servis yapın.
Sos için: Küçük bir tavada tereyağını kızdırın, ezdiğiniz sarımsakları yağa ilave edin, bir iki karıştırın (sarımsaklar yanmasın) üzerine 3-4 kaşık hamurun suyundan koyun sos kaynayınca hamurların üzerine dökün.
Not: Annem üzerine kuru çökelek veya sert bir peynir koyardı, ben tulum peyniri rendeledim.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder